tiistai 30. tammikuuta 2018

Housupulmia

Asia johon en koskaan uskonut törmääväni on, että jälkikasvuni on millä tahansa mittataulukolla mitattuna (toistaiseksi) äärettömän hoikka. Koska minimies on kuitenkin kasvanut tasaisesti omilla käyrillään, asiaan ei ole kiinnitetty sen kummempaa huomiota. Yhdessä painokontrollissa tosin ehdimme käymään ennen joulua, mutta lopputulos oli sama tuttu: "kasvaa tasaisesti omilla käyrillään". Kaikki mahaan mennyt ravinto on tähän saakka mennyt pituuskasvuun, jossa kiikutaan plus ykköskäyrillä, samalla kun paino on laahannut tasaisesti jäljessä, ylimmillään -14% ja alimmillaan (kuten tälläkin hetkellä) -19% käyrillä. Maailmassa, jossa vauvojen kuuluu olla pulleita palleroita, olen törmännyt niinkin tärkeään ensimmäisen maailman ongelmaan, kun mistä löytää vaatteita vauvalle, joka venyy pituutta jaloista, samalla kun unohtaa kasvaa leveyttä.

Minimiehen reisimakkarat
Leveyssuunnassa sopiva olisi tällä hetkellä vaatekoko 62. Pituuden puolesta päivittelen vaatekaappia kokoon 74. Samalla kun sieltä löytyy edelleen ne harvat toimivaksi koetut koon 68 pöksyt. Kuulema H&M, Name It ja Benetton ovat merkkeinä kapeaa ja muutaman kerran olen kyseiset puljut käynyt tyhjentämässä. Aika usein on silti mennyt pieleen. Joskus mission sopivat housut ovat vaatineet useissa liikkeissä juoksemista ja kotona housujen koeajoa. Seuraavana päivänä olenkin sitten käynyt housut ripottelemassa takaisin liikkeisiin. Kerran yhdessä putiikissa minulle ehdotettiin, että entä jos ostaisin vain yksiväriset sukkahousut, koska kyllä ne menisivät pikkupojalla trikoista.

Raskaana ollessa tuli haalittua merkkifriikkinä merkillisiä rättejä sieltä sun täältä. Monikaan vaatteista ei ole koskaan päässyt käyttöön, koska vaatteilla (etenkin bodyilla) on tapana muokkautua kantajansa päälle ja tässä tapauksessa venyä käyttökelvottomaksi. Upouudet bodytkin ovat aika usein lahkeista liian leveitä. Ehdottomasti parhaiten tähän mennessä bodymerkeistä päälle on istunut ranskalainen Petit Bateau. Nuo vaatteet ovat suunniteltu pitkille ja hoikille, joskin meillä käytetään kokoa 12 kuukautta, joka vastaa sentteinä 74. Ranskalaisista vaatemerkeistä meillä on ahkerassa käytössä myös Jacadi, jolla on ollut ehkä maailman kauneimmat valkoiset bodyt (joskin edelleen alaosastosta aivan liian leveät), joita meillä on ollut käytössä joka koossa. Monet omat lempimerkkini pikkupojille, Armani, Gant, Tommy Hilfiger, jne., ovat olleet järjestelmällisesti aivan liian leveitä. Suomalaista merkeistä Gugguun on ollut toistaiseksi ainoa, jonka olen löytänyt, joka on suunniteltu pitkille ja hoikille lapsille. Lisäksi Gugguun pöksyissä on vyötäröllä kiristysnauha, jolla ylimääräisiä senttejä on saanut kätevästi kurottua piiloon nappia siirtämällä.

Muutoin meillä mennäänkin nykyään aika pitkälle henkselihousuilla ja haalareilla, joiden alla on sukkahousut, koska minimies potkii poikkeuksetta sukat pois jaloista. Valitettavasti potkupukujen levityskin on nykyään minimaalista, joten harvoin olen onnistunut niitä löytämään. Jos löydän jonkun hyvän housuparin, kuten viimeksi H&M:n alennusrekiltä, luultavasti kohta on tilaus vetämässä samoille housuille useammassa koossa. H&M:n harmaita identtisiä haalarihousuja meillä on kolmet, kahdet koossa 68 ja yhdet koossa 74. Molon siniset housut melkein istuivat, olivat löysät, mutta pysyivät jalassa vauvaa nostaessa, joten niitä ostin koossa 68, 74 ja 80. Gugguun trikoopantsit ovat olleet ihan ykköset, niitä meillä on äidin lempiväriakselilla valkoinen-harmaa-vaaleansinen, useammat. Alla muutamia minimiehen vaatekaapista löytyviä lempparipöksyjä, jotka istuvat hyvin kapealle ja pitkäkoipiselle vauvalle. Kuten alla näkyy, jos onnistun jonkun jotakuinkin päällä pysyvän housuparin metsästämään, kohta meillä onkin samoja housuja tusina. Vinkkejä hoikan vauvan housuista otetaan ilomielin vastaan. Vähän tylsältä ja yksitoikkoiselta nuo housut tällä hetkellä näyttävät. 1. Kiddow, Jumper, Dusty Blue
2. Gugguu, Cube Pants, Vanilla
3. Äitiyspakkaus, Puolipotkuhousut, Sininen
4. Gugguu, Tricot Pants, Grey
5. Äitiyspakkaus, Puolipotkuhousut, Harmaa
6. H&M, Puuvillainen Lappuhaalari, Harmaa
7. Gugguu, Tricot Pants, Xenon Blue
8. Kiddow, Jumper, Harmaa
9. Gugguu, Tricot Pants, Vanilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti