lauantai 28. lokakuuta 2017

Alkusoitto osa 2

Miten tähän päädyttiin on edelleen selkeästi muistissa, mutta yksityiskohdista en muista mitään. Elettiin joulunaikaa 2015 ja ikää oli muutamaa viikkoa vaille 35. Olin varannut ja käynyt aikaisemmin syksyllä ihotautilääkärille valittamassa harvenevaa päänuppia. Yritin uskotella itselleni, että vika oli korvien välissä. Lääkäri nosti ohimon hiuksiani ja totesi, että todella vähän näitä on. Puhui lähinnä naisella ilmenevästä miestyypin kaljuuntumisesta, mutta määräsi laboratoriokokeita useammalla sadalla eurolla, ihan vain varmuuden vuoksi. Testi toisensa jälkeen tuli enemmän ja vähemmän normaalina takaisin. Ainoa poikkeus oli veressä oleva vapaa-testosteronini, jonka mukaan olin kiimasta kärsivä teinipoika. Siitä alkoi piinaava joululoma, jonka aikana diagnosoin itselleni joko kasvaimen päässä tai munasarjassa. Mietin kovasti silloin mitä elämältäni halusin ja surin jo valmiiksi, etten sitten koskaan edes ehtinyt saada lasta. Samalla tein päätöksen, että jos tästä hengissä selvitään, teen lapsiasialle jotain varatessani paniikkiaikaa ensimmäiselle vapaalle gynekologille pyhien jälkeen. Gynekologi ultrasi ja totesi alaosastoni terveeksi ja puolihuolimattomasti kutsui munasarjojani "laiskoiksi" bongattuaan minimaalisia follikkeleita yhteensä noin neljä.  Tapasin vielä paniikissa myöhemmin toisen gynekologin, joka oli erikoistunut hormoneihin, joka syytti poikkeavasta tuloksesta laboratoriovirhettä. Munasarjani julistettiin toimiviksi, eikä raskautumiselleni nähty estettä. Täytin 35 ja unohdin koko asian.

Elettiin kevättä, kun törmäsin bussissa mainokseen, jossa puhuteltiin "sinä 18-34-vuotias nainen, auta luovuttamalla munasolujasi". Tunsin ahdistusta. Olin jo myöhässä. Kesällä äitini totesi, että ei meistä muista kolmesta sisaruksesta muut kuin yksi näköjään lisäänny samalla, kun uhosin siihen tulevan muutoksen. Äitini oli kauhuissaan suunnitelmistani ja kehotti kokeilemaan viikonlopun latotansseja.


Ikä, raha ja biologinen kello. Astuin hedelmöitysklinikan ovesta sisälle tiistai aamuna 2.8. 2016. Olin lakannut kynnet ja pistänyt parasta päälleni. Halusin tehdä vaikutuksen. Kalenterin päivityksen lopetin viikolla 42., jolloin elettiin lokakuuta. Täytin 36. Mahamöykkyni laskettu aika oli perjantaina 25.8.2017 ja syntyi päivää myöhemmin lauantaina 26.8.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti