lauantai 19. toukokuuta 2018

Tapaus nimeltä Ukki

Kuinka paljon olenkaan kitissyt siitä, että minimiehellä tuntuu olevan joku vaihe, jossa meidän kahden pitäisi olla fyysisessä kontaktissa muun symbioosin lisäksi aivan koko ajan. No eilen minimies päätti, että äidin aika on ohitse ja päätti alkaa symbioosin ukin kanssa. Kyseessä on ihminen, jota näemme keskimäärin vain kerran kuukaudessa. Ukki kulkee ohitse ja minimies ryömii perään äidin ohitse ukin jalkoihin ulisemaan, että syliin pitäisi päästä. Ukki kulkee ohitse samalla kun minimies istuu sylissäni ja alkaa itku, koska ukki ei ottanutkaan ohikulkumatkalla syliin. Ukki häviää ovesta ulos ja alkaa itku. Minun perääni ei ole koskaan itketty. On ehkä hiukan petetty olo ja huomaan olevani mustasukkainen tuosta symbioosisuhteesta. Sen siitä saa kun kantaa toista mahassaan yhdeksän kuukautta ja huolehtii toisesta vuorokaudesta toiseen yksin seuraavat (lähes) yhdeksän kuukautta. Äiti sivutetaan ja unohdetaan hetkessä.

Oikeasti minusta on hienoa, että minimihellä on ukki, joka on jo tässä vaiheessa tärkeä. Mutta kyllä minä ihan oikeasti mielelläni pitäisin sen ykköshenkilöaseman hieman pidempään. Samalla jo maalailen päässäni kauhukuvia mikä isänkaipuu tuolla tapauksellani jo nyt on (tuskin), johon en koskaan pysty vastaamaan ja mistä kaikesta minimies tuleekaan jäämään paitsi ilman isää. Ukki on kyllä jo luvannut istua mahdolliset päivähoidon isänpäiväpuurohetket, joten ilman tärkeää miessukupuolen edustajaa siellä ei tarvitse olla.


Tunnen myötätuntoa kaikkia kohtaan, jotka joutuvat jakamaan nyyttinsä ja jotka kamppailevat samojen tuntemusten kanssa. Tärkeitä ihmisiä ei kuitenkaan ole koskaan liikaa. Ainakaan niin kauan kun äiti säilyy ykkösenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti