torstai 20. joulukuuta 2018

Uusi päiväkoti

Tapaus päiväkodissa riittää kerrottavaa. Jotenkin uusien käänteiden johdosta, en enää keksi mitään pahaa sanottavaa nykyisestä tilanteesta. Lapsella kyllä on ollut silloin tällöin puremajäljet poskessa ja sormissa, mutta ainakin teoriassa olin itse hoitopaikkaa päättämässä ja valitsemassa. Ymmärrän toki, että päivähoitopaikat pääasiassa jaetaan keväällä ja, että pääkaupunkiseudulla riittää päiväkoteja enemmän kuin jossain perähikiällä. Tilanne kuitenkin on se, että työkkäri näytti vihreää valoa ja muutto perähikiälle on ihan parin viikon sisällä. Päiväkotipaikkaa hain jo viime kesäkuussa, ennen nykyistä päivähoitoa, kun tiesin, että meillä on pieni mahdollisuus muuttaa sinne. Viime viikolla sain alustavan lukujärjestyksen ja siinä komeili iso kasa iltaopintoja. Kaupungin nettisivujen mukaan päiväkodit olisivat avoinna kello 6:30-18 ja luulin selviäväni helposti. Kunnes soitin alkuviikosta jollekin päällikölle kysyäkseni päätöksstä, jotka piti tehdä viime viikolla. 

Paikkaa sieltä mistä hain, ei irronnut. Lähistölle ihan muutaman sadan metrin päähän oltiin kuitenkin perustamassa uutta yksikköä vuoden vaihteessa. Iltahoitoa ei kuitenkaan saanut kuin ihan poikkeustapauksissa silloin tällöin ja minulle mainittiin jostain vuoropäiväkodista, jonne matkaa meiltä oli noin 1.5 kilometriä, mutta siitä puolestaan yliopistolle 4.3 kilometriä. Lupasin tutkailla asiaa ja kysellä auton perään. Ilmoitin keskiviikkona, että autoa en saa käyttöön ja minimiehen pitäisi päästä päiväkotiin, joka on kävelymatkan päästä kotoa ja yliopistolta. Päälliköltä tuli viesti, että mikäli iltahoidon tarvetta on, silloin ei ole muuta mahdollisuutta kuin tuo päiväkoti tuolla jossain kaukaa.

Kirjoitin pitkän vastineen, että iltahoidon tarvetta ensimmäiseen kahteen kuukauteen on viisi kertaa, joista puolet hoidan MLL:n lastenhoidon avulla ja aluastavasti oli puhetta, että muutoin satunnainen iltahoito järjestyisi lähipäiväkodissa kello 18 saakka. Lisäksi totesin, että muutoin vuoropäiväkoti kuullostaa ihanteelliselta, mutta yli 10 kilometrin kävelymatka päivittäin on liikaa, jolloin hoitopäivät venyvät sen takia, että olen vain kävelemässä päiväkotiin tai sieltä pois. 

Lisäksi saatoin ehkä hieman vuodattaa, että jos nettisivuilla on mainittu, että hoitoaika järjestyy kello 6:30-18, tietenkin olen olettanut, että hoitoa silloin myös järjestetään lähipäiväkodeissa ja toivoin, että hoitpaikka järjestyisi kävelynmatkan päästä.

Tänään tuli päätös ja kappas vain, minimies on sijoitettu päiväkotiin, jonne päivittäin itselläni kertyy kävelyä 11.6 kilometriä. Eli käytännössä normipäivän lisäksi minimies viettää kaksi ylimääräistä tuntia päiväkodissa, koska olen joko sieltä pois tai sinne takaisin kävelemässä. Lisäksi sitten yhdessä kävelemme tunnin verran päivähoitoon tai päivähoidosta pois. 

Että sellaista. Ja kyllä, olen maininnut olevani autoton yksinhuoltaja, jolla ei ole tukiverkkoja 400 kilometrin säteellä. Perähikiällä ei myöskään ole julkista liikennettä. 

1 kommentti:

  1. Tosi kurjalta kuulostaa. :( Tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta onko teillä mahdollista pyöräillä päiväkotiin? Jos on liukkaat kelit ja lunta tämä ei varmaan onnistu, mutta muuten se ehkä voisi nopeuttaa matkaa?

    VastaaPoista