sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Taas

Tässä sitä taas ollaan. Olin juuri hehkuttamassa kuinka meillä vihdoinkin syödään normaalisti ja vähän enemmänkin. Tänään mietin, että aika reilusti meillä on myös kasvettu näin kesän aikana, ainakin leveydessä, koska kesäasuissa alkaa niska-haaramitta tulla vastaan siihen malliin, että napit poksahtelevat itsestään auki. Tänään meillä syötiin ensimmäistä kertaa kokonainen banaani ja ihan itse. Myös puurot upposivat aamulla sekä illalla. Mehujäätkin maistuivat samanaikaisesti lihasoseen kanssa. Riisikakkuja on mennyt kolme. Ollaan käyty ensimmäistä kertaa vaahtokylvyssä, etsitty tavaroita pyyhkeiden alta ja korkattu kylvyssä pyörineet hiekkalelut hiekkalaatikolla. Päiväuniakin on nukuttu tavallista enemmän.

Ihmekään ollut, kun illalla uni ei meinannut tulla. Edellisenä yönä minimies nukkui huikeat 13.5 tuntia. Päivällä pari tuntia ja illalla vielä tunnin tirsat. Nukkumaan mentiin kyllä ajallaan, mutta aikansa lepäiltyään minimies tuli siihen tulokseen, että nukkuminen on yliarvostettua ja heitteli sängystä kaaressa tutteja ja pehmoleluja toista tuntia. Sen jälkeen tuli oksennus tyhjästä ja tämä äiti optimistisena ajatteli, että vatsa ei vain vetänyt tuollaista ruokamäärää. Kunnes yökköjä alkoi ilmaantumaan lattialle ja suihkuun ja kohta taas sänkyyn. Seuraava tunti sitten yökittiin viiden minuutin välein ja tämä oksennuskammoinen äiti roikotteli jälkikasvuaan nukkuvaa ja unissaan itkevää ja ilmaa sekä limaa yökkivää lastansa pää alaspäin.

Ehkäpä soitin myös paniikissa Lastenklinikan päivystykseen keskellä yötä, koska onko tämä edes normaalia, että meillä taas oksennetaan ja viiden minuutin välein. Ja kyllä, olin juuri se idioottivanhempi, joka tukkii sairaalan puhelinpäivystyksen vatsatautisen lapsensa takia. Puhelimen päässä pitivät todennäköisenä, kuten itsekin pelkäsin, että kyseessä on nyt uusi vatsatautivirus. Lisäksi käskivät vain painua nukkumaan samaan huoneeseen, nostaa vauvan sängynpäätyä ylöspäin ja  antaa vauvan yökkiä unissaan. Kuulema tosipaikan tullen, heräisin ja ehtisin avustamaan. Olen kuulema myös parin viikon takaisesta herkässä tilassa, enkä normaalisti olisi päivystykseen soittamassa. Tämän kyllä allekirjoitan täysin, vaikka olenkin kelannut kaikki mahdottomat ja mahdolliset läpi, mitä minimies olisi saattanut kitusiinsa tunkea, joka selittäisi tämän teelusikallisen vaahtoa yökkimisen. Kuulema täällä jyllää norovirusepidemia ja samalla käskettiin varautumaan, että parin vuorokauden päästä yökin minäkin.

Tässä sitä nyt valvotaan, lasketaan tunteja ja minimies jatkaa järkyttävää jatkuvaa yökkimistä.


Tällä kertaa en myös oikein osaa yhdistää mistä viruksen olisimme mahdollisesti voineet napata. Normaalisti olen aika rento ja annan minimiehen hengailla paikallisjunissa penkeillä. Nyt en kuitenkaan ole edelleen päässyt ylitse edellisestä virustartunnasta ja minimies on poikkeuksellisesti istunut kaikki matkat omissa kärryissään. HopLopissakin olemme käyneet visiitillä vain ajatuksen tasolla. Tyrmäsin sen nimittäin vedoten siihen, etten halua meille vähään aikaan mitään uusia tauteja. Lapsia emme ole tavanneet. Vaippoja ei olla vaihdeltu julkisissa vessoissa ja vasta tänään uskalsin pakata rotaviruksen jäljiltä kumihanskat pois ja käsitellä vaippoja normaalisti. Lisäksi iskin viimeisetkin pyykit, hoitotasonaluset ja käsipyyhkeet pyykkiin rotaviruksen jäljiltä. Nyt kello on puoli kaksi ja kone pyörittää uutta viruksen saastuttamaan pyyhevuorta.

2 kommenttia:

  1. Voi eiii! :((( Ihan hirveetä... :((( Pikaista paranemista! Me ollaan nyt reissattu viime päivinä ja pelkään koko ajan koska iskee jotain. Tällä helteellä ei varsinkaan innostaisi kökkiä omassa kämpässä, jossa on +30 sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oikeasti on ihan kamalaa... meillä oli verhot kiinni käytännössä koko päivän, jottei aurinko lämmittäisi niin kamalan paljon ja silti sisätiloissa lämpötila oli sellaiset pienet +29 astetta. Fiksuna heräsin toissapäivänä siihen, että tuuletin tai jäähdytin olisi ihan kiva. Kiersin kaupan kaksi kertaa, kunnes löysin itseni terassilämmittimien luota. Siinä kanssashoppailija selittää samalla puhelimessa, että loppu ovat (tuulettimet), ihan kaikkialta. Lämmittimiä kyllä olisi ollut tarjolla rivikaupalla ;) Meidänkin pitäisi lähteä vaihteeksi reissuun... mutta pelottelu noroepidemioista saa kyllä taas miettimään pari kertaa, että minne sitä uskaltaa mennä. Sisäleikkipuistot taitavat olla toistaiseksi kokonaan meiltä suljettuja ainakin toistaiseksi. Samoin kaikki muut yleisötapahtumat.

      Poista