tiistai 12. joulukuuta 2017

Minimiehen minivaatekaappi

Ensimmäinen elokuva, jonka muistan katsoneeni elokuvateatterissa oli vuonna 1991 Hook - Kapteeni Koukku. Kyseisessä elokuvassa tarinan pastellinvärisessä lastenhuoneessa on mittatilaustyönä teetetyt pylvässängyt, kaariovelliset parvekkeen ovet, upeat yksityiskohdat seinätauluineen ja kaunis valaistus. Ajattelin jo silloin, että haluan vastaavanlaisen mittatilaustyönä teetetyn ison parvekkeellisen lastenhuoneen omille lapilleni. Toisin kuitenkin kävi. Kun asuu ahtaasti jo valmiiksi ja sinne ahtauteen pitäisi ahtaa myös lapsi kaikki keinot ovat sallittuja, vaikka kyllä minä edelleen haaveilen, että vielä joskus sisustan sen unelmien lastenhuoneenkin muuttuneella maulla (ja kukkaron sallimissa rajoissa) minimiehen elinaikana.

Minimiehen vaatepuolta pohdin pitkään raskaan raskauden aikana ja olin jo raivaamassa tilaa omiin vaatekaappeihini, kunnes tajusin, että minullahan on kylpyhuoneessa suhteellisen tilava pyykkikaappi. Kyseistä kaappia ei ole koskaan käytetty pyykeillä, vaan alusta saakka se on toiminut pyyhe- ja liinavaatekaappina. Nuo kaapin alkuperäiset syvät ja isot korit toimivat pienten vaatteiden kanssa todella huonosti, joten lähdin etsimään kaappiin mahtuvaa monikorillista säilytysjärjestelmää IKEA:sta. Lopulta ainoa, joka mittojensa puolesta mahtui kaappiin oli nelikorillinen Antonius. Släkting lokerikkoja puolestaan hankin samalla reissulla puljusta pikkutavaroille.

Minimiehen vaatekaapin ovi.

Varsinaisena vaatekaapin sijoituspaikkana kylpyhuone on ollut tässä vaiheessa minimiehen elinikää loistava. Kaikki hoitotoimenpiteet vaatetusta myöten tehdään muutoinkin vesipisteen äärellä kylppärissä, josta löytyy myös pesukoneen päällä oleva hoitoalusta (Done by Deer). Toki ankean näköinen tämä ratkaisu on verrattuna omaan unelmien vaatekaappiinikin (ja pikainen googlaus muiden lastenvaatekaapeista sai taas kateuden aikaan), mutta tosiasiassa järjestelmä on ajanut toistaiseksi asiansa miniasunnossa kiitettävästi. 

Pyykkikaapista on moneksi.

Mikään suuremman luokan tilaihme vaatekaapiksi muuntautunut pyykkikaappi ei ole, mutta käytössä olevat vaatteet mahtuvat sinne mainiosti. Kaapissa on tällä hetkellä menossa sukupolvenvaihdos senttikoosta 62 kokoon 68. Raskausaikana kaikki kertoivat minulle kilvan kuinka heidän lapsensa hyppäsivät vauva-aikana yhden vaatekoon yli. Jotenkin naivina olin päättänyt, että meillä se on sitten koko 68. Tosiasiassa hyppäys koosta 62 kokoon 74 ei onnistunut ihan halutulla tavalla, joten viime aikoina mamma on sitten ahkerasti juossut kaupoissa ja selannut nettikirppiksiä ja hakenut vaatekaapin täydennystä. Hurjan suuret senttikoon 74 vaatteet puolestaan odottavaan käyttöönottoa varastossa.

Koon 56-62 minivaatteet matkalla varastoon.

Yläkorissa sijaitsee kaikki hoitotoimenpiteelliset kapistukset eli IKEA:n pikkupyyhkeet, vaipat (Libero koko 3), harsot ja klinikalta reilu vuosi sitten IVF piikeille saamani nostalginen pesupussi. Pesupussissa on rasvoja, pesulappuja, kampa, harja, kuumemittari, sakset ja kaikki muu epämääräinen pikkusälä. Varsinaiset lääkkeet säilytän toisaalla lääkekaapissa muiden lääkkeiden kanssa.

Ensimmäinen ja ylin kori: hoitosälä.

Toisessa korissa on käytössä olevat bodyt ja korissa sukkia, sukkahousuja, villasukkia, pikkukenkiä ja tossuja. Vierekkäin viikatessa vaatteet mahtuvat pienempään tilaan ja niitä on huomattavasti helpompi ottaa käyttöön kuin päällekkäin ladotuista kasoista.

Toinen kori: bodyt, sukat, villasukat, sukkahousut, kengät ja tossut.

Kolmannesta korista löytyy yhdestä rivistä paitoja ja neuletakkeja ja toisesta housuja. Lisäksi kokopotkupuvut ja jumpsuitit on kasattu tähän koriin omiin kasoihinsa.

Kolmas kori: paidat, neuleet, housut, jumpsuitit ja kokopotkarit.

Neljännestä ja alimmasta korissa on säilytyksessä päällekkäin kasattuina villavaatteet ja yöpuvut.

Neljäs ja alimmainen kori: villavaatteet ja yökkärit.

Lisäksi vaatekaapin päällä on pari erillistä koria, joista löytyy kaukalopusseja ja talviasusteita. Varsinaiset ulkovaatteet eli takit ja haalarit ovat säilössä eteisessä omassa naulakossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti